Sustenabilitate

header sustenabilitate Oct 2022

Luând responsabilitatea în serios 

 

Angelini se angajează în primul rând să ajute pacienții. Cu toate acestea, recunoaște responsabilități care merg mult mai departe decât aceasta: în conformitate cu angajamentul din Codul său de etică față de părțile interesate, Angelini se implică într-o gamă largă de inițiative sociale în întreaga Europă și în întreaga lume. 

Compania este profund implicată în domeniul social prin inițiative caritabile și de strângere de fonduri, prin organizarea de programe largi de donații - sânge, medicamente și alimente. Educația este un alt sector în care Angelini este foarte activă, promovând instruirea pentru studenți și dezvoltând programe de burse. 

Un exemplu recent este proiectul Innovonco din Spania, o competiție deschisă tuturor celor implicați în îngrijirea pacienților cu cancer. Participanții au fost invitați să depună proiecte aflate deja în derulare sau planificate, menite să îmbunătățească calitatea vieții celor care suferă de cancer.

O altă inițiativă aflată în desfășurare este destinată studenților din universitățile din Portugalia și din Republica Cehă, Premiile Angelini University. Această competiție încurajează studenții să dezvolte proiecte specifice de asistență medicală. Printre proiectele câștigătoare în trecut se numără șervețele analitice pentru pacienții supuși tratamentului paliativ, rezultatele fiind transmise într-o aplicație dezvoltată pentru smartphone; o platformă software pentru o mai bună gestionare a resurselor serviciilor de sănătate și un dispozitiv medical, FixURself, care este conectat la o aplicație a telefonului mobil și oferă consultanță cu privire la cel mai bun tratament pentru leziunile musculare suferite în timpul sportului.

Compania este, de asemenea, implicată în sponsorizarea asociațiilor și fundațiilor care ajută persoanele care se confruntă sau sunt încercate de dificultăți. 

Angelini Pharma este profund angajată în îmbunătățirea calității vieții pacienților și sponsorizează Headway, o inițiativă privind sănătatea creierului (inclusiv sănătatea mintală și epilepsia) concepută și lansată în 2017 de Think Tank The European House - Ambrosetti în parteneriat cu compania, cu scopul de a crea o platformă multidisciplinară de reflecție strategică, analiză, dialog și comparare între diverse experiențe europene în managementul persoanelor cu tulburări psihice și neurologice. Inițiativa păstrează traiectoria și funcționează în continuitate și coerență cu programele, activitățile și strategiile guvernelor și organizațiilor internaționale și ale societăților științifice/asociațiilor de pacienți/grupurilor de advocacy, precum și ale instituțiilor europene, cu obiectivul de a contribui la reducerea poverii tulburărilor de sănătate mintală și epilepsie în Europa. Inițiativa urmărește împărtășirea cunoștințelor și a know-how-ului pentru a preveni, diagnostica, gestiona și găsi soluții pentru persoanele cu tulburări mintale și epilepsie nu numai în sectorul sănătății, ci și la locul de muncă, școli și societate în general.

Atenția față de mediu nu a fost niciodată mai importantă, iar angajamentul Angelini este subliniat de certificarea UNI EN ISO 14001:2015 a tuturor unităților sale de producție. S-au făcut investiții importante în energia curată, cu o echipă de management al energiei care asigură îmbunătățiri continue ale consumului de energie. Recent, a fost pus în funcțiune un sistem extrem de avansat de economisire a energiei în unitatea de producție Angelini din Ancona. Acest sistem monitorizează și exploatează condițiile favorabile din atmosfera externă pentru a reduce nivelul de răcire a apei utilizate pentru asigurarea temperaturii optime la interior. Economiile au fost impresionante: consumul de energie electrică a fost redus cu peste 830 MWh, cu 10.000 m3/pe an de apă potabilă economisită. 

Structura de proiectare a ambalajelor Angelini lucrează pentru a reduce impactul ambalajului asupra mediului, combinând inovația „verde” cu cerințele de conservare și îmbunătățire a produselor. Greutatea și volumul ambalajului au fost reduse pentru a optimiza logistica transportului, reducând astfel poluarea atmosferică cauzată de gazele de eșapament ale vehiculelor. Mai mult, materialele reciclate sunt utilizate pe scară largă. Astăzi, ambalajul Angelini este în conformitate cu cele mai stricte reglementări internaționale de mediu.