Cercetare și dezvoltare

header cercetare si dezvoltare oct 2022

Despre RR&D

Experiența noastră de cercetare

Cu o experiență de 50 de ani în cercetare și dezvoltare, de la descoperirea de noi molecule până la dezvoltarea preclinic și clinic de noi produse farmaceutice, Angelini Pharma lucrează atât în laboratoarele proprii, cât și în colaborare cu oameni de știință de top din întreaga lume.

Inovația noastră

Global Research & Development (R&D) este o echipă modernă, agilă, cu focus pe terapiile viitoare și foarte angajată în inovare și sustenabilitate pentru a sprijini construirea portofoliului companiei pe termen scurt, mediu și lung.

Echipa noastră de cercetare și dezvoltare are o experiență de peste 50 de ani în a contribui la inovare prin cercetarea științifică, dezvoltarea pre-clinică și clinică a produselor farmaceutice, respectând un control strict al calității și standarde etice, lucrând atât în laboratoarele proprii cât și în colaborare cu oameni de știință de top din întreaga lume.

R&D are acces deplin la setul de abilități și expertiză necesare pentru programele integrate de descoperire și dezvoltare a medicamentelor, de la identificarea de noi compuși bioactivi folosind tehnici de chimie computațională și medicinală și farmacologie, până la extinderea chimică și dezvoltarea analitică, bioanaliza și farmacocinetică, prepararea și dezvoltarea clinică, incluzând farmacovigilența.

Proiectele de cercetare și dezvoltare includ dezvoltarea de terapii inovatoare în domeniile terapeutice de bază, managementul ciclului de viață al produselor existente și dezvoltarea de noi produse non-farmaceutice.

Perspectivele noastre

Angelini Pharma R&D crede cu tărie că rețelele științifice și colaborarea sunt esențiale pentru inovare și a creat un model specific de cercetare și inovare bazat pe conceptul sustenabil Pipeline, în care proiectele pot decurge fie din activități interne, fie de la principalele instituții de cercetare publice și private.

Inovarea se realizează printr-o rețea științifică dinamică care vizează cooperarea și parteneriatele, inclusiv în contextul programelor finanțate naționale și internaționale. În acest scop, echipa de cercetare și dezvoltare este motivată să identifice grupuri de cercetare de la cel mai înalt nivel pentru a stabili parteneriate public-privat care cooperează în cercetarea internă și pe produse inovatoare în stadiile incipiente de dezvoltare.

Arii terapeutice

În ariile intervențiilor terapeutice, produsele nu sunt limitate la molecule mici, iar cercetarea și dezvoltarea sunt, de asemenea, deschise modalităților terapeutice avansate. Aceste domenii sunt legate de conceptul mai larg de îngrijire a pacienților, de la cercetarea fundamentală a țintelor moleculare adecvate relevante pentru anumite boli până la intervenții non-farmacologice și dispozitive medicale, menite să îmbunătățească îngrijirea pacienților și să adapteze mai bine abordarea terapeutică la nevoile acestora.

În mod special, Angelini Pharma se angajează în asistența medicală pediatrică, de la nou-născuți la adolescenți, cu diferențe mari între stadiile de dezvoltare. În acest scop, cercetarea și dezvoltarea noastră este dedicată dezvoltării de noi variante de medicamente în funcție de vârsta pacientului, stadiile de creștere, starea fiziologică și nevoile specifice de tratament, cu forme și puncte forte personalizate, precum și modalități de administrare și acceptabilitate. Mai mult, cercetătorii noștri construiesc și consolidează rețele științifice și colaborări cu un spectru larg de profesioniști, instituții, centre de cercetare și grupuri de lucru, printre care rețeaua INCIPIT de centre italiene de pediatrie și ECNP, psihiatrie pentru copii și adolescenți, pentru a dezvolta și furniza metodologii și tratamente de vârf.

Sănătatea creierului

Angelini Pharma se angajează să contribuie la consolidarea cunoștințelor științifice în domeniul sănătății creierului, precum și în lupta împotriva stigmatului social adesea  încă legat de bolile mintale și de epilepsie.

În domeniul epilepsiei, echipa Global R&D este angajată în mai multe activități preclinice și clinice pentru a sprijini noul nostru medicament anticonvulsiv, cenobamat, și întreprinde eforturi de descoperire a medicamentelor, analizând modularea factorilor cheie implicați în rețeaua bolnavă, pentru dezvoltarea de noi tratamente terapeutice.

Dizabililitatea mintală, și în special tulburarea de dispoziție, este un domeniu în care compania a obținut cel mai mare succes și recunoaștere la nivel mondial.

Introducerea trazodonei pentru tratamentul depresiei majore, în anii '70 în Europa și în SUA în 1981, a reprezentat o piatră de hotar în istoria tratamentului tulburărilor de dispoziție. Chiar și acum, cercetarea și dezvoltarea derulează un program de cercetare clinică privind eficacitatea pe termen lung a trazodonei pentru a consolida medicamentul ca aliat modern în tratamentul tulburărilor de dispoziție și lucrează pentru a găsi soluții ce ar putea îmbunătăți viața pacienților pediatrici și a îngrijitorilor acestora, investind energie în cercetarea tulburărilor de neurodezvoltare și în combaterea consecințelor care afectează negativ viața pacienților. Mai mult, echipa noastră de cercetare și dezvoltare generează date, cu dovezi reale, despre lurasidonă pentru a evidenția eficacitatea și siguranța produsului în practica clinică.

Boli rare

Persoanele afectate de boli rare sunt cele care merită o atenție sporită din cauza implicațiilor patologice, psihologice și sociale ale stării lor. Cu toate acestea, din păcate, domeniul bolilor rare suferă de un deficit general de cunoștințe medicale și științifice, fiind, până de curând, fără activități de cercetare ample. În Angelini Pharma, credem că sunt necesare soluții noi pentru bolile rare dar și un angajament mult mai mare. Global R&D investighează, în prezent, noi ținte moleculare care sunt responsabile de patologii extrem de invalidante ale sistemului nervos, inclusiv boli rare, și caută noi oportunități de a investi resurse pentru a crește cunoștințele științifice și posibilitățile terapeutice.

Durere și inflamație

Echipa de cercetare și dezvoltare are o tradiție îndelungată în durere și inflamație, având un portofoliu extins format din unele dintre cele mai cunoscute și importante medicamente din acest domeniu terapeutic, printre care benzidamina, iar activitățile desfășurate sunt pentru abordarea preventivă/terapeutică a mucozitei orale (MO).

Asistența medicală pentru consumatori

Cercetarea și dezvoltarea lucrează în mod constant pentru a identifica și dezvolta dezinfectanți, produse biocide, dispozitive medicale inovatoare și pentru a sprijini produsele din portofoliul nostru prin activități de cercetare științifică și de management al ciclului de viață.