Cercetare și dezvoltare

Header Cercetare Si Inovatie

Despre RR&D

Experiența noastră de cercetare

Cu 70 de ani de experiență în reglementări, cercetare și dezvoltare și medicină în sectorul farmaceutic, Angelini Pharma a finalizat cu succes dezvoltarea completă a mai multor medicamente. Două dintre acestea, benzidamina anti-inflamatoare topică și trazodona antidepresivă, sunt utilizate în întreaga lume și comercializate în peste 60 de țări. În anii 1990, Angelini a obținut licența pentru antibioticul Prulifloxacin, finalizând dezvoltarea sa pre-clinică și clinică în Europa, înregistrându-l și comercializându-l în mai multe țări. În ultimii ani, Angelini Pharma a diversificat în continuare portofoliul de produse prin licențierea antibioticului semi-sintetic dalbavancin, o lipoglicopeptidă de a doua generație indicată pentru infecțiile acute ale pielii bacteriene și a structurii pielii, o nouă formula cu eliberare prelungită a sulfatului de litiu pentru tulburarea bipolară, noua lurasidonă antipsihotică, indicată pentru tratamentul schizofreniei și o combinație de paracetamol și ibuprofen, prima din Europa și aflata în prezent în studiile clinice.

În prezent, Angelini desfășoară peste 30 de studii clinice, implicând peste 2.000 de pacienți din mai mult de o duzină de țări, acoperind toate fazele de dezvoltare clinică.

Inovația noastră

Angelini este un grup modern, sensibil la schimbările de pe piață și orientat către viitor, după cum demonstrează implementarea activităților inovatoare în domeniul reglementării, cercetării și dezvoltării și medical (RR&D). Într-adevăr, echipa RR&D de cercetare-dezvoltare este foarte dedicată inovației și sustenabilității, contribuind la dezvoltarea portofoliului Angelini pe termen scurt, mediu și lung, prin focus, recunoaștere și conștientizare.

Echipa ajută la definirea strategiei companiei pentru analize optime și rezolvarea problemelor identificate, garantând gestionarea eficientă a ciclurilor de viață ale produsului. RR&D este responsabil pentru controlul strict al calității, respectarea standardelor etice și contribuie la inovație prin cercetare științifică, dezvoltare clinică și pre-clinică și înregistrarea de noi produse farmaceutice în zonele terapeutice de interes. Funcțiile RR&D sunt organizate în conformitate cu strategia companiei, lucrând la dezvoltarea produselor de la cele mai timpurii la cele mai avansate etape. În acest fel, activitatea este centralizata și armonizată în toate țările unde este prezent Angelini pentru înregistrarea produselor, procedurile de farmacovigilență și conformitatea cu reglementările aplicabile.

Proiectele RR&D includ activități de sprijin al gestionării ciclului de viață al produselor existente și de dezvoltare a noilor produse non-farmaceutice, care necesită de obicei un timp limitat pentru a ajunge pe piață, precum și activități destinate dezvoltării de noi produse farmaceutice inovatoare în domeniile terapeutice de bază și în sectoare noi .

RR&D deține toate abilitățile și expertiza necesare pentru dezvoltarea completă a unui medicament, de la identificarea de noi compuși bioactivi utilizând tehnici de chimie computațională și farmacologie, până la extinderea chimică și dezvoltarea analitică, bioanaliză și farmacocinetică, formulare și dezvoltare clinică, până la reglementare și farmacovigilență.

Perspectivele noastre

RR&D consideră cu tărie că rețelele științifice sunt esențiale pentru inovație și a creat un model specific de cercetare și inovare bazat pe conceptul Dynamic Pipeline. În acest model, proiectele pot proveni fie din activități interne, fie de la cercetători științifici de frunte din mediul public și privat, urmate de dezvoltare internă sau cu partenerii noștri, în funcție de durabilitate și oportunități.

Inovația se realizează printr-o rețea științifică dinamică care vizează cooperarea și parteneriatele, care apar în contextul programelor finanțate la nivel național și internațional. În acest scop, Echipa este dedicată identificării grupurilor de cercetare de profil pentru a stabili parteneriate public-private care cooperează în cercetarea internă și în produsele inovatoare începând de la etapele timpurii de dezvoltare.

Arii terapeutice

Principalele arii terapeutice sunt alese din perspectivă strategică Angelini valorificând portofoliul și capacitățile actuale în conformitate cu misiunea noastră.

În ariile intervențiilor terapeutice, produsele nu se limitează la molecule mici, iar cercetarea și dezvoltarea sunt deschise altor soluții, inclusiv cele terapeutice avansate. Modelul de inovație este, de asemenea, implementat pentru a sprijini produsele aflate deja în portofoliul companiei. RR&D Angelini este preocupat de etica și calitatea produselor, fie farmaceutice, fie non-farmaceutice, garantând astfel un nivel științific ridicat al studiilor non-clinice și clinice.

Ariile de intervenție terapeutică sunt legate de conceptul mai larg de îngrijire a pacientului. Dincolo de cercetarea fundamentală privind obiectivele moleculare adecvate, relevante pentru anumite boli, Angelini se străduiește să îmbunătățească managementul pacienților prin intervenții non-farmacologice și dispozitive medicale, pentru a adapta mai bine abordarea terapeutică la nevoile pacienților.

 

Sănătatea mintală

Sănătatea mintală, în special tulburările de dispoziție, este un domeniu în care Angelini a obținut cel mai mare succes și recunoaștere la nivel mondial.

Introducerea trazodonei pentru tratamentul depresiei majore, în anii '70 în Europa și în SUA în 1981, a schimbat abordarea terapeutică a bolii. Trazodona este utilizată și astăzi, datorită spectrului ei larg de activități neuro-farmacologice și a toleranței bune.

Chiar și acum, RR&D studiază mecanismul de acțiune a trazodonei și ale noilor entități chimice care au demonstrat acțiunea asupra unei varietăți de ținte moleculare în bolile neuropsihiatrice, dezvoltând o expertiză considerabilă în biochimia și farmacologia mecanismelor neuronale implicate în depresia majoră și în alte tulburări ale dispoziției. Aceste studii sunt axate pe mecanismele responsabile de acțiunea antidepresivă în urma efectelor asupra neurotransmisiei.

Angelini a autorizat o formula de litiu cu eliberare prelungită, prima în Italia, cu eficacitate dovedită ca stabilizator al dispoziției pentru tratamentul tulburării bipolare. Mai recent, un produs care conține lurasidonă a fost autorizat, extinzând portofoliul Companiei pentru tratamentul schizofreniei.

Cercetarea clinică Angelini generează în mod continuu date pentru a consolida și aprofunda cunoștințele științifice din portofoliul actual, în timp ce R&D investighează noi ținte moleculare care sunt responsabile pentru patologii extrem de debilitante ale sistemului nervos, inclusiv bolile rare.

 

Durere și inflamație

Angelini RR&D are o tradiție îndelungată în durere și inflamație, dobândind și consolidând capacitățile sale de bază în rolul prostaglandinelor, citokinelor, căilor de transmisie opioide și serotoninergice în modularea durerii și inflamației.

În prezent, RR&D se concentrează atât pe produse noi, cât și pe molecule bine cunoscute, pentru a fi utilizate în monoterapie sau în combinație, cu scopul de a crește eficacitatea și de a reduce efectele secundare. Mai mult, formulele pentru optimizarea bio-disponibilității medicamentelor și regimul de dozare sunt în prezent în curs de investigare.

 

Boli infecțioase

RR&D desfășoară în prezent studii clinice post-marketing și gestionează ciclul de viață al produselor din portofoliu pentru a optimiza folosirea corectă și eficientă în utilizările actuale.

 

Boli pediatrice

Angelini este dedicată îngrijirii copiilor, prin dezvoltarea de medicamente și prin apartenența la o rețea cu un spectru larg de profesioniști și instituții. Pentru a dezvolta și a oferi metodologii și tratamente de vârf RR&D cooperează cu rețele de cercetare și grupuri de lucru de top, printre care rețeaua INCIPIT a centrelor de pediatrie italiene și ECNP privind psihiatria copiilor și adolescenților.

Populația pediatrică este eterogenă, variind de la nou-născuți până la adolescenți cu diferențe mari între etapele de dezvoltare. Aceasta înseamnă că medicamentele trebuie formulate pentru a se potrivi vârstei copiilor, stadiilor de creștere a stării fiziologice și nevoilor specifice tratamentului, cu forme și puncte forte personalizate, precum și căi de administrare și acceptabilitate.­

 

Non-Pharma

RR&D lucrează în mod constant pentru a identifica și dezvolta produse nutraceutice, dezinfectante și biocide inovatoare și dispozitive medicale pentru a susține portofoliul farmaceutic și mărcile companiei.

Pipeline

Afecțiuni legate de durere și inflamație
Boli și tulburări ale sistemului nervos
Non-pharma
Altele
          Benzidamina formule noi
          Naxopren formule noi
          Ibuprofen formule noi
          Paracetamol formule noi
          Ibuprofen + paracetamol
formule noi
  Noi platforme de livrare       Fentanyl
Kv7 Trazodone non oral   Trazodone
gabapentin
  Lurasidone
GSK-3beta     Paracetamol PDA   Trazodone formule noi /noi indicații terapeutice
      Prulifloxacin CBP Benzidamina
econazole †
Dalbavancin
Nutraceutice, Dezinfectanți
DESCOPERIRE DEZVOLTARE PRE-CLINICA FAZA I FAZA II FAZA III
Pre-înregistrare
FAZA IV
 Managementul ciclului de viață