Afecţiuni respiratorii

Shutterstock 644075530

Afecțiunile respiratorii sunt printre cele mai frecvente regăsite în patologia umană. Dintre acestea, infecțiile acute ale aparatului respirator reprezintă una dintre principalele cauze de morbiditate și mortalitate în întreaga lume atât la copii cât și la adulți.

Sunt responsabile pentru costuri ridicate în sistemele de sănătate și în societate datorate consultațiilor medicale, investigațiilor, tratamentelor, spitalizărilor si absenteismului.

Majoritatea cazurilor au etiologie virală iar cele mai frecvente simptome sunt: obstrucția nazală, rinorea, odinofagie, tusea, cefalea, febra.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este o afecțiune frecventă, care poate fi prevenită și tratată, caracterizată prin simptome respiratorii persistente și limitarea progresiva a fluxului de aer care se datorează anomaliilor căilor respiratorii și / sau alveolare cauzate de obicei de expunerea semnificativă la particule sau gaze nocive. La nivel mondial, cel mai des întâlnit factor de risc este fumatul, însă boala poate fi cauzată și de expunerea îndelungată la pulberile industriale, noxele chimice, fumul produs de arderea combustibililor biologici.
BPOC este o cauză importantă de mortalitate și morbiditate – a devenit a 3-a cauză de mortalitate în lume- cu prevalență în creștere la nivel global, ale cărei efecte economice și sociale sunt în continuă creștere. Evoluția naturală a BPOC este punctată de exacerbări- indicatori principali pentru riscul de recurență și mortalitate - care determină implicații semnificative pe termen lung și scurt atât asupra pacientului, cât și a sistemului de sănătate.

Angelini Pharma este implicată în oferirea de terapii cu eficacitate și profil înalt de siguranță cu impact pozitiv asupra rezultatelor pacienților adulți sau copii și îmbunătățirii calității vieții persoanelor care suferă de afecțiuni acute sau cronice ale aparatului respirator.

  1. Tusea

    Tusea nu este o boală, ci un simptom: se declanşează de fiecare dată când ceva irită membranele mucoase ale gâtului, ale traheii sau ale bronhiilor, canale care transportă aerul la plămâni. Ea este, de fapt, un răspuns spontan de apărare al organismului împotriva substanţelor iritante cum ar fi praful și fumul, virusurile sau bacteriile care blochează fluxul de aer normal, împiedicând respirația.

  2. Bronşita

    Fumatul, poluarea, inhalarea de substanțe toxice, dar şi virusurile și bacteriile pot irita bronhiile, canale care transportă aerul la plămâni. Bronșita este o afecţiune foarte frecventă, care poate fi rezultatul unei infecţii (bronșita acută), sau poate lua naştere din acțiunea prelungită în timp a unei serii de factori care irită mucoasa căilor respiratorii: în acest caz, se vorbește de bronșită cronică.