Centre de cercetare

Partner 2

Cum cooperăm cu Centrele de cercetare și academice, Societățile și Asociațiile științifice

 

Complexitatea, duratele de timp extinse pentru dezvoltare, riscurile și costurile ridicate fac dificil pentru o companie individuală să reușească să dezvolte produse farmaceutice inovatoare. Acesta este motivul pentru care R&D Angelini cooperează și colaborează cu universități și instituții de învățământ superior pentru a face schimb de cunoștințe, a partaja laboratoare și a defini cele mai bune practici.

Cooperarea este o parte importantă a rețelei științifice complexe de cercetare și dezvoltare, în care oamenii de știință și tehnicienii interacționează în diferite moduri și la diferite niveluri (contact științific, cooperare în cercetare, acorduri de servicii, laboratoare comune, consultanță). Angelini este un jucător cheie în această rețea, cooperând cu spitale, centre de cercetare, Pharma Biotech și CROs (Organizații de cercetare pe baza de contract), atât la nivel național, cât și internațional, pentru a promova inovația.

Câteva aspecte importante ale cooperării Angelini:

Universitatea din Genova

Un focus important al cercetării Angelini este către identificarea de noi compuși analgezici. Studiază o combinație inovatoare de două medicamente cunoscute care par să aibă efecte sinergice și lucrează cu Departamentul de Farmacie al Universității din Genova pentru a înțelege mecanismele moleculare implicate. Cercetarea evaluează posibilele transmisiuni încrucișate ale receptorilor specifici pe neuronii spinali și încearcă să identifice calea neurotransmițătorului care a mediat efectele analgezice. Ca urmare ar trebui să se identifice tipurile de durere care ar răspunde cel mai bine la acest tratament.

Universitatea din Cagliari

Un grup de cercetare universitar studiază proteinele implicate în rezistența bacteriană de zece ani. Angelini a colaborat cu grupul pentru studii computaționale ale interacțiunilor moleculelor țintă, în special asupra fenomenului sistemelor de eflux, în care bacteriile înving antibioticele expulzându-le. Scopul este de a modifica aceste antibiotice pentru a preveni recunoașterea lor de către bacterii.

Universitatea din Napoli Federico II, Universitatea din Salento

Angelini va găzdui doi doctoranzi de la Universitatea din Napoli Federico II și Universitatea din Salento pentru formarea lor orientată spre industrie, ca parte a cursului inovator de doctorat finanțat de MIUR (Ministerul italian al Educației, Universității și Cercetării). Cursurile de doctorat, co-sponsorizate de Fondul Social European, își propun să consolideze legăturile industriale ale cursurilor de doctorat italian.

EMOTION

Angelini este partener asociat al „Masterului european în științe cosmetice și dermatologice translaționale” (EMOTION), un master de doi ani finanțat de Comisia Europeană (www.emotion-master.eu). EMOTION își propune să educe viitorii oameni de știință și profesioniști în dermocosmetică și terapii dermatologice și să îi echipeze pentru a lucra în cercetare și dezvoltare.

Institutul Italian de Tehnologie (Genova)

Cooperarea dintre Angelini și Institutul Italian de Tehnologie se concentrează pe noile medicamente SNC. Validarea țintelor biologice inovatoare ale SNC a condus la studiul unor noi terapii pentru boli rare, cum ar fi sindromul X fragil. Angelini a proiectat și sintetizat molecule inovatoare, iar proiectul este acum în faza principala de optimizare, profitând de tehnologiile avansate de experimentare farmacologică ale Institutului. Aceste studii ar putea duce la identificarea moleculelor de utilizat în alte afecțiuni ale SNC, cum ar fi tulburările de dispoziție.

Angelini și Institutul Italian de Tehnologie caută, de asemenea, să identifice pentru prima dată cum se formează legătura complexă dintre o moleculă și ținta sa.

King's College din Londra

Angelini lucrează cu King's College pentru a verifica eficacitatea analgezică a unei combinații inovatoare a două medicamente existente în modele avansate care integrează aspectele comportamentale și moleculare. Această abordare va oferi validare internațională pentru rezultatele cercetărilor Angelini și îi va oferi, de asemenea, acces la cercetări științifice inovatoare și la rezultate care s-ar putea dovedi utile pentru noi proiecte în domeniile cheie de interes ale Angelini.

Spitalul din Siena

Angelini cooperează cu principalele centre psihiatrice din Italia într-un studiu de fază IV privind tolerabilitatea și eficacitatea unei noi formule cu eliberare prelungită de sulfat de litiu, la pacienții bipolari care sunt slab toleranți la tratamentul cu litiu cu eliberare imediată.

ECNP

Angelini cooperează strâns cu rețele de cercetare și grupuri de lucru de prim rang în domeniul tulburărilor SNC pentru a dezvolta și a oferi metodologii și tratamente inovatoare. Aceste rețele includ ECNP și psihiatria ECNP pentru copii și adolescenți.

CVBF Consortium

Angelini cooperează cu consorțiul CVBF pentru dezvoltarea clinică a Trazodonei pentru tratarea insomniei la copii și adolescenți cu tulburări de neurodezvoltare. Planul de investigații pediatrice (PIP) a fost aprobat de EMA și ar trebui să ofere posibilitatea de a satisface o nevoie medicală foarte importantă, dar în prezent nesatisfăcută