Boli infecțioase

Header Boli Infectioase

La nivel mondial, bolile infecțioase sunt și în prezent o cauză majoră de deces. Controlul lor este în continuare dificil și este împiedicat de apariția rezistenței la antibiotice, o amenințare din ce în ce mai gravă la adresa sănătății publice care duce la prelungirea afecțiunii, inclusiv a duratei de spitalizare, la invaliditate și deces. Prin urmare, este necesară o implicare activă atât din partea sectoarelor guvernamentale cât și din partea societății. Riscul real este ca progresele făcute împotriva multor boli infecțioase să ne ducă înapoi în epoca pre-antibioticelor.

Angelini s-a implicat și a acționat în aria bolilor infecțioase de o lungă perioadă de timp, prin investiții continue în cercetare, care a condus la dezvoltarea mai multor produse pentru tratamentul infecțiilor acute, de la afecțiuni urinare la infecții ale pielii, dar și la infecții în care sunt implicate tulpini rezistente.

Angelini, prin medicamentele inovatoare din portofloliu, se angajează în lupta de combaterea rezistenței la antibiotice, și susține proiectele de comunicare care să sprijine atât prescrierea rațională, cât și utilizarea adecvată a antibioticelor. Utilizarea abuzivă și excesivă a agenților antimicrobieni accelerează apariția rezistenței la antibiotice la nivel mondial, de aceea Angelini crede cu tărie că cercetarea și dezvoltarea medicamentelor nu este suficientă și că o atitudine proactivă care vizează corectarea practicilor inadecvate este crucială.