Angelini Pharma sărbătorește evenimentul prin cuvintele cercetătorilor săi.

Research Article Oct 2022
  • Published: 30 sept. 2022

„Cercetarea înseamnă curiozitate, inovație, răbdare și descoperire. O lume fără cercetare este o lume fără cunoștințe”. Paola Lipone și Valeria Tellone, Senior Study Managers la Angelini Pharma, rezumă ce înseamnă cercetarea pentru ei și pentru compania multinațională farmaceutică, cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni care are loc în 25 de țări vineri, 30 septembrie, 2022.

Cu peste 50 de ani de experiență, de la descoperirea de noi molecule până la înregistrarea de noi medicamente, Angelini Pharma a recunoscut întotdeauna Cercetarea și Dezvoltarea ca principalul motor al inovației și durabilității.

Angelini Research înseamnă înțelegerea nevoilor umane, dezvoltarea de noi soluții, îngrijirea oamenilor. Cercetarea este hrană pentru minte”, explică Patrizia Dragone, Manager Studii Bioanalitice și Vanessa Petrucci, Cercetător în Farmacocinetică. Compania multinațională farmaceutică celebrează Noaptea Cercetătorilor Europeni prin cuvintele cercetătorilor săi, pentru a-i aduce pe aceștia și cercetarea în sine, mai aproape de public și pentru a prezenta impactul muncii lor asupra vieții de zi cu zi a oamenilor.

Într-adevăr, deși cercetarea științifică este adesea percepută ca un proces îndepărtat, extrem de complex și consumator de timp, care se desfășoară în realitatea sofisticată și îndepărtată a laboratoarelor, de fapt ea are un impact asupra vieții noastre și a societății mai mult decât putem vedea sau ne imaginăm, mai ales intr-o lume mai avansată și tot mai complexă. În acest context, cercetătorii au un rol dificil, dar fundamental: nu să găsească mereu răspunsuri noi, ci să poată ridica continuu noi întrebări, plini de curiozitate și ochi critic. Această abordare este motorul progresului pe care trebuie să o promovăm și să o răspândim, acum mai mult ca niciodată. După cum a spus Graziella Bovi, specialist în operațiuni medicale și clinice: „Cercetarea înseamnă… deschide-ți mintea și pune întrebări, să ai idei în timp ce gândești în moduri neobișnuite, a fi persistent și a nu renunța și... a te distra în timp ce faci toate acestea”.

Evenimentul public la nivel european, care afișează diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor în moduri distractive și inspiratoare, a atras în fiecare an peste 1 milion de vizitatori în Europa și nu numai, sporind interesul tinerilor pentru știință și cariera de cercetare.