Angelini Pharma și Lumira Ventures lansează Fondul Angelini Lumira Biosciences

AP Lumira 1030X302

Angelini Pharma va investi 35 milioane USD și va fi singurul investitor în acest fond inovator.

 

Fondul Angelini Lumira Biosciences (ALBF) va investi în companii aflate în stadiu incipient care dezvoltă produse farmaceutice pentru a trata tulburările sistemului nervos central și bolile rare.

 

ALBF va completa Fondul IV al Lumira de 220 de milioane de dolari, anunțat la începutul acestei luni.

 

Roma, 28 iulie 2021 - Angelini Pharma, parte a holdingului privat Angelini Holding, și Lumira Ventures au anunțat astăzi lansarea Fondului Angelini Lumira Biosciences (FALB). Fondul, care va fi administrat de Lumira Ventures, o firmă de capital de risc din științele vieții din America de Nord, a fost înființat pentru a investi în companii aflate în stadiu incipient din Canada și piețele americane, care dezvoltă terapii farmaceutice pentru tulburările sistemului nervos central (SNC) si boli rare. Angelini Pharma va angaja 35 de milioane de dolari către FALB și va fi singurul investitor instituțional în acest fond la comandă.

„Suntem încântați să avem oportunitatea de a colabora cu Lumira pentru a construi un portofoliu de investiții în companii care dezvoltă terapii de ultimă oră în zonele cu nevoi medicale nesatisfăcute. Formarea FALB reprezintă un pas semnificativ în extinderea strategiei de inovare și aventură corporativă a Angelini Pharma și ne va oferi acces la unele dintre cele mai inovatoare tehnologii din domeniile noastre de interes în curs de dezvoltare în SUA și Canada.” Pierluigi Antonelli, CEO Angelini Pharma, a declarat „Acest proiect, după achiziția Arvelle Therapeutics și investiția în nou-creatul start-up studio european Argobio, este un alt pas important către ambiția noastră de a fi lider în inovație în sănătatea mintală, SNC și bolile rare. De asemenea, confirmă sprijinul cheie al acționarilor noștri față de strategia de creștere pe care am executat-o ​​în ultimii doi ani.”

Francesco Paolo di Giorgio, Global Head of R&D External Inovation și Corporate Venturing al Angelini Pharma, a comentat: „FALB combină o abordare inovatoare de corporate venture cu o structură de capital de risc dovedită. Angelini Pharma își va folosi experiența în terapia SNC, dezvoltarea de medicamente și rețeaua sa extinsă europeană pentru a sprijini Lumira în identificarea celor mai promițătoare programe terapeutice și pentru a oferi sprijin și consiliere pentru a ajuta companiile din portofoliu să reușească. Lumira va gestiona fondul și își va folosi expertiza și rețeaua pentru a ajuta Angelini Pharma să-și atingă obiectivele strategice și să obțină un randament financiar proporțional cu riscul de a investi în companii din știința vieții aflate în stadiu incipient.”

„Avem o lungă istorie de lucru cu succes cu parteneri strategici corporativi precum Angelini pentru a le oferi informații unice pe piața locală și acces la inovații care le susțin obiectivele de afaceri pe termen lung”, a declarat Peter van der Velden, Managing General Partner al Lumira Ventures. „Vedem aceste tipuri de colaborări ca fiind extrem de atractive pentru activitățile noastre de investiții de bază și suntem extrem de încântați să partenerăm cu o companie care împărtășește atât de complet viziunea și pasiunea noastră de a construi un portofoliu de investiții în companii care dezvoltă terapii de ultimă oră în domenii ale nevoie medicală mare nesatisfăcută.”

Angelini Pharma va investi, de asemenea, 5 milioane de dolari în calitate de partener comanditar în Lumira Ventures IV, un fond de 220 de milioane de dolari pentru științele vieții, anunțat săptămâna trecută. La începutul acestui an, compania a investit și este implicată activ în Argobio, un studio nou creat european, dedicat științelor vieții.