Angelini Pharma și JCR Pharmaceuticals anunță o colaborare globală pentru dezvoltarea și comercializarea de noi terapii biologice în epilepsie

JCR Collaboration
  • Published: 11 mai 2023
  • Colaborarea combină experiența Angelini Pharma în boli neurologice cu excelența științifică și tehnologică a JCR Pharmaceuticals pentru a furniza bioterapii dincolo de bariera hemato-encefalică
  • Acordul oferă companiei Angelini Pharma opțiunea de a avea o licență exclusivă pentru a dezvolta și comercializa terapii biologice extrem de inovatoare cu privire la cercetarea creierului în epilepsie
  • JCR Pharmaceuticals va primi plata în avans și este eligibil pentru a primi plăți în diferite etape, precum și redevențe recurente și își va păstra dreptul de a comercializa produsele în Japonia

Roma (Italia)/Ashiya (Japonia), 11 mai 2023 - Angelini Pharma, parte a companiei private Angelini Industries și JCR Pharmaceuticals Co., Ltd. (TSE 4552; „JCR”) au anunțat că au intrat într-un acord global exclusiv, acord de dezvoltare și comercializare pentru dezvoltarea de noi terapii biologice care aplică J-Brain Cargo®, tehnologia de penetrare a barierei hemato-encefalice, pentru tratamentul epilepsiei prin aplicarea de efectori nedezvăluiți.

JCR și Angelini Pharma vor conduce, prin colaborare, descoperirea și eforturile de dezvoltare preclinică pentru identificarea terapiilor biologice ce pătrund în creier, folosind tehnologia proprie JCR de penetrare a barierei hemato-encefalice, J-Brain Cargo®. Această tehnologie permite livrarea de bioterapii în sistemul nervos central printr-un mecanism numit transcitoză mediată de receptor. În urma fazei de dezvoltare preclinică, Angelini Pharma va avea o opțiune de licență exclusivă pentru a oferi candidaților terapeutici identificați ca parte a colaborării în dezvoltarea clinică și comercializarea globală în afara Japoniei.

În conformitate cu termenii acordului, JCR va primi rambursarea cheltuielilor de cercetare, plată în avans și, de asemenea, va fi eligibil să primească remunerații suplimentare de până la 505,5 milioane USD în diferite etape de dezvoltare și comerciale, precum și redevențe pe niveluri pentru vânzările nete post-aprobare.

„Epilepsia este una dintre cele mai răspândite boli neurologice cronice. În ultimul deceniu, a fost recunoscută ca o boală socială cu un nivel ridicat de dizabilitate și risc de mortalitate, fiind necesare urgent mai multe cercetări pentru a idetifica soluții țintite pentru această comunitate de pacienți”, a spus Jacopo Andreose, Director Executiv al Angelini Pharma.

 „Prin această colaborare strategică cu JCR, companie cu o bogată experiență bio-tehnologică, ne vom combina punctele forte pentru a explora utilizarea produselor biologice în acest domeniu și pentru a accelera opțiunile de tratament necesare pentru persoanele diagnosticate cu epilepsie.”

„Bariera hemato-encefalică a rămas o țintă evazivă în cercetarea clinică a bolilor neurologice și suntem încântați să colaborăm cu Angelini Pharma pentru a aduce noi terapii pentru acești pacienți”, a declarat Shin Ashida, președinte al JCR. „Cred că tehnologia noastră proprie J-Brain Cargo® este o cheie importantă pentru tratamentul tulburărilor sistemului nervos central. Combinând tehnologiile noastre cheie cu cunoștințele terapeutice profunde ale Angelini Pharma în bolile neurologice, vom crea noi opțiuni de tratament pentru persoanele care trăiesc cu epilepsie.”

Estimăm că epilepsia afectează peste 50 de milioane de oameni la nivel global[i], reprezentând una dintre cele mai comune, grave, cronice și debilitante afecțiuni neurologice din întreaga lume. Apare la oameni de toate vârstele și are numeroase consecințe neurobiologice, cognitive și psihosociale. Pentru mulți pacienți, crizele convulsive nu pot fi controlate cu medicamentele disponibile, ceea ce duce la o nevoie mare nesatisfăcută de terapii noi care să ofere o ameliorare de lungă durată de la impactul și povara semnificativă a bolii asupra tuturor aspectelor vieții lor.

 

[i] WHO, https://bit.ly/3VvsC5E