Angelini Pharma numără pașii și participă la #50MILLIONSTEPS pentru epilepsie

50 Milionsteps
  • Published: 27 ian. 2023

Și în acest an Angelini Pharma va participa la inițiativa internațională #50MILLIONSTEPS, organizată de Biroul Internațional pentru Epilepsie (IBE), alăturându-se luptei împotriva stigmatizării ce încă înconjoară această boală. Datorită implicării tuturor Angeliners și împreună cu colegii din Angelini Industries Group, obiectivul va fi totalizarea unui milion de pași în total, numărându-i printr-un pedometru virtual, vizibil pe pagina de start a site-ului.

Epilepsia este una dintre cele mai frecvente boli neurologice, cu cel puțin 50 de milioane de persoane afectate de boală la nivel mondial și ocupă locul 6 printre bolile neurologice în ceea ce privește mortalitatea. Numai în Europa există 400.000 de cazuri noi în fiecare an. Cu toate acestea, stigmatul din jurul acestei boli are consecințe directe asupra calității vieții și incluziunii sociale a celor care suferă de ea.

Din acest motiv, în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Epilepsiei, 13 februarie, Biroul Internațional pentru Epilepsie (IBE), cea mai mare asociație a pacienților din lume, organizează #50MILLIONSTEPS: o campanie globală de conștientizare a problemei și de a contracara stigmatul din jurul acestei boli, încurajând oamenii să împărtășească pe rețelele de socializare numărul de pași pe care îi fac în timpul zilei, însoțiți de fotografii sau videoclipuri scurte.

Noi, cei de la Angelini Pharma, am preluat provocarea promovată de IBE, invitând toți colegii noștri să înregistreze un scurt videoclip sau să facă poze în timp ce merg. Videoclipurile și fotografiile vor fi adunate pentru a crea un Manifest de sprijinire a celor afectați de boală. Acesta va fi postat pe rețelele de socializare ale Angelini Pharma.