Angelini Pharma investește în Argobio SAS, un incubator inovator de start-up

Header Stire Argobio
  • Published: 2 mar. 2021

Angelini Pharma este permanent orientată către viitor, acordând o atenție deosebită soluțiilor inovatoare și oportunităților in scopul identificării și îmbunătățirii soluțiilor promițătoare de sănătate.

De aceea, compania s-a alăturat altor investitori europeni de interes pentru a sprijini Argobio SAS, un studio de start-up francez care urmează să creeze și să lanseze cel puțin cinci companii ambițioase de biotehnologie în următorii cinci ani, susținând proiecte inovatoare din stadiu incipient ale unor instituții academice de cercetare europene de frunte. Argobio se va concentra pe anumite domenii terapeutice, inclusiv boli rare, tulburări neurologice, oncologie și imunologie. Investitorii vor avea ocazia unică de a face parte din companiile de biotehnologie create de Argobio. Lansarea a avut loc cu un capital asumat de 50 M €.

Argobio va identifica, selecta și sprijini aceste proiecte până la crearea companiei, oferind expertiză largă în descoperirea și dezvoltarea de produse terapeutice inovatoare din partea echipei sale de antreprenori biotehnologi cu înaltă experiență.

Argobio a fost fondată de Kurma Partners, o firmă de investiții de frunte din domeniul sănătății din Paris cu sediul in München, precum și de Bpifrance, banca națională de investiții franceză. Pe lângă Angelini Pharma, ceilalți investitori strategici complementari sunt Evotec, o companie de parteneriat pentru dezvoltare și alianță de descoperire a medicamentelor și Institutul Pasteur, centru de cercetare biomedicală de renume internațional.