Angelini Pharma îl numește pe Rafal Kaminski în funcția de Director Științific

AP Site22 1030X302 Kaminski
  • Published: 13 ian. 2022
  • Rafal Kaminski în calitate de Director Științific va conduce viitorul model de dezvoltare a portofoliului Angelini Pharma și de cercetare și inovare
  • Anterior, a ocupat funcția de Chief Scientific Officer la OncoAndredi Therapeutics și a deținut funcții internaționale de conducere în domeniul cercetării și dezvoltării la UCB și Roche

Roma, 13 ianuarie 2022 - Angelini Pharma, o companie farmaceutică internațională care face parte din Angelini Industries, l-a numit pe Rafal Kaminski în funcția de Director Științific. Rafal Kaminski are o vastă experiență internațională în descoperirea și inovarea medicamentelor și va conduce strategia de cercetare și dezvoltare (R&D) a  Angelini Pharma. El va începe activitatea în ianuarie 2022.

"Sunt încântat de numirea lui Rafal, care completează echipa noastră de conducere. El va avea un rol esențial în a ne permite să ne dezvoltăm ca lider în domeniul sănătății creierului și al bolilor rare", a comentat Pierluigi Antonelli, Chief Executive Officer Angelini Pharma. "Rafal contribuie cu o experiență bogată și semnificativă având în vedere că a condus R&D de la descoperire la dezvoltarea clinică a moleculelor inovatoare mici. El  va fi responsabil pentru conducerea strategiei noastre actuale și viitoare de dezvoltare a pipeline-ului, inclusiv modelul nostru distinctiv de cercetare și inovare".

În ultimii 15 ani, Rafal  Kaminski a deținut funcții de conducere în domeniul cercetării și dezvoltării la UCB Pharma în Belgia și Roche în Elveția. El se alătură Angelini Pharma de la OncoAndredi Therapeutics, o companie de biotehnologie, lider în Polonia, unde a avut rolul de Chief Scientific Officer și membru al consiliului de administrație.

"Sunt foarte încântat să mă alătur Angelini Pharma și să ajut la continuarea cercetării și inovării sale", a comentat Rafal Kaminski. "Angelini Pharma are un pipeline interesant într-o gamă largă de arii terapeutice și sunt dornic să-mi valorific experiența și să conduc, în colaborare cu echipa de conducere, echipa recunoscută de cercetare și dezvoltare."

Rafal Kaminski și-a luat diploma medicală și doctoratul în farmacologie de la Universitatea de Medicină din Lublin, Polonia și și-a încheiat formarea post-doctorală la Universitatea Radboud din Olanda și la Institutul Național de Sănătate din SUA. A obținut o diplomă în medicină farmaceutică de la ULB în Belgia.