Angelini Pharma confirmată Top Employer în Europa în 2022

Hearder Top Employer 2022
  • Published: 20 ian. 2022

Pentru al treilea an consecutiv, Angelini Pharma este recunoscută Top Employer în Europa. Italia, Rusia, Spania, Portugalia, Polonia și Turcia sunt țările în care s-a obținut certificarea în ultimii doi ani, iar acum, alături de ele, în Germania și România pentru prima dată.

Emisă de Top Employers Institute, această certificare este acordată tuturor companiilor care excelează în practicile lor de HR și care creează stimulente pentru dezvoltarea și bunăstarea angajaților lor, garantând cele mai bune condiții de muncă.

Am stat de vorbă cu Eleonora Perticarà, Talent, Development & People Engagement Manager la Angelini Pharma despre această realizare importantă.

 

Cum primește o companie certificarea Top Employer?

Este un proces lung, complex, care implică o analiză meticuloasă a proceselor de HR, care sunt auditate de angajatori de top înainte ca acestea să fie validate.

Sunt analizate procesele din următoarele domenii: Leadership, adică tot ce ține de strategia de Business, People și Leadership; Organizație, care include organizația, HR-ul digital și mediul la locul de muncă; Atragerea,  dezvoltarea și  implicarea, care se referă la călătoria angajaților în cadrul companiei, începând cu recrutarea și inducția, apoi performanța, dezvoltarea și formarea, la remunerare, bunăstare și implicare; și, în cele din urmă, Cultura, zona care se referă la cultura și sistemul de valori ale companiei, precum și diversitatea & incluziunea și sustenabilitatea.

 

Ce se întâmplă în continuare?

După analiză și validare, primim feedback nu numai cu privire la obținerea certificării, ci și cu privire la punctele noastre forte și procesele pe care le putem îmbunătăți. În urma certificării, avem la dispoziție 12 luni pentru a lucra la eficiență și inovare.

Procesul general este o oportunitate excelentă de a îmbunătăți procesele de HR și de a compara performanța noastră cu alte companii certificate Top Employer din aceeași industrie.

 

Care au fost rezultatele din acest an? Și care s-au dovedit a fi principalele domenii de excelență?

Suntem extrem de mândri de rezultatele din acest an: am obținut un punctaj peste nivelul de referință în 5 din 6 procese. Domeniile noastre de excelență sunt Strategia și Organizația, precum și Atragerea talentelor, Dezvoltarea și Implicarea. Acest lucru a fost posibil doar datorită muncii de anul trecut pentru a îmbunătăți toate procesele din Experiența Angajaților, cu scopul final de a alinia mesajele transmise candidaților și angajaților externi și de a le face consecvente. De exemplu, am lansat un proces incluziv, de masă, pentru a studia și a evalua agilitatea învățării și am promovat inițiative de îngrijire a oamenilor pentru a îmbunătăți bunăstarea fizică și mentală.

Zona Cultură este cea în care performanța noastră a fost mai slabă, deși este mai sus față de anul trecut. Investim considerabil în acest domeniu, pregătind proiecte pentru diversitate și incluziune și sustenabilitate, iar acesta va fi punctul central al angajamentului nostru și în viitor.

  

Ce vă face cei mai mândri de această realizare, acum în al treilea an consecutiv?

Ceea ce ne face cei mai mândri este faptul că această certificare confirmă validitatea și forța strategiei noastre de HR la Angelini Pharma pentru a fi angajator preferat. Încă o dată, am demonstrat că suntem o companie care are ca principală strategie de creștere investiția in oameni, iar faptul că acest lucru a fost recunoscut și în afara companiei, ne umple de mândrie.

 

Ați promovat vreo inițiativă specială pentru a menține angajații motivați și implicați în acești ani dificili de pandemie?

Există atât de multe inițiative pe care le-am promovat pentru a ne motiva și implica oamenii. Cel mai semnificativ, bazat pe mai multe sondaje interne pe care le-am efectuat, a fost atunci când am implicat activ toți Angeliners în crearea de planuri de acțiune pentru a decide viitorul companiei. De asemenea, a fost important să consolidăm o cultură bazată pe merit, incluziune și dorința de a excela, care a stimulat și a scos tot ce este mai bun din capitalul nostru uman.