Summit-ul de Inovație în Psihiatrie

AP Psy2021 1030X302

APLICAREA PROGRESELOR DIGITALE ÎN SĂNĂTATEA MINTALĂ DE PRECIZIE ÎN PRACTICĂ ÎN LUMEA REALĂ

 

Pe măsură ce cererile privind serviciile de sănătate mintală cresc, la fel va crește și disponibilitatea tehnologiilor digitale. Dar câte dintre aceste tehnologii au fost cercetate și validate în mod corespunzător de către psihiatri instruiți?

Tehnologiile digitale de sănătate oferă potențialul de a îmbunătăți îngrijirea tradițională. Smartphone-urile, social media, inteligența artificială și realitatea virtuală prezintă noi oportunități pentru „fenotiparea digitală” și intervenția de la distanță. Ele schimbă deja îngrijirea sănătății mintale în moduri neprevăzute și interesante, cu o bază de dovezi timpurii, dar promițătoare.

În acest domeniu, cele mai presante provocări și oportunități sunt către validarea clinică și implementarea în lumea reală și există un decalaj care trebuie eliminat pentru a permite instrumentelor digitale să îmbunătățească cu adevărat practica clinică reală.

Psihiatrii sunt necesari pentru a ne asigura că tehnologiile sunt bazate pe dovezi și sunt utilizate pentru a spori îngrijirea clinică și că studiile viitoare sunt proiectate robust pentru a ajuta viitoarea luare a deciziilor clinice.

În acest context, în 2019, Angelini Pharma a organizat primul Summit de Inovație în Psihiatrie cu experți de top, discuții, prezentări și ateliere extrem de interactive. De atunci, lumea s-a schimbat semnificativ și sunt necesare noi instrumente, perspective, expertiză și viziune.

Summit-ul pentru Inovație în Psihiatrie 2021 este acum pe cale să înceapă, reunind delegați special selectați din instituții europene de top: împreună, această rețea va colabora, va inova și va crea un nou viitor.

Digitalul a preluat multe aspecte ale vieții noastre, în special în ultimele 20 de luni și, în paralel, există cereri în creștere în serviciile de sănătate mintală din cauza pandemiei de COVID-19.

Deci, putem folosi instrumente digitale pentru a răspunde acestei nevoi nesatisfăcute în creștere? Da!
Ar trebui să aplicăm aceste progrese digitale în domeniul sănătății mintale de precizie în practica clinică de rutină din lumea reală și asta este ceea ce va aborda cel de-al doilea Summit de Inovație în Psihiatrie din 2021.

O rețea selectă de psihiatri europeni se va reuni la Roma, Italia, timp de 2 zile și:

  • va stimula inovația în cercetarea digitală în domeniul sănătății mintale;
  • va împărtăși progresele recente și practicile bazate pe dovezi în psihiatria de precizie;
  • va crea o rețea dedicată celor mai bune practici.

 

Cine știe ce ne rezerva viitorul managementului sănătății mintale?

Urmăriți canalele noastre de socializare pentru mai multe actualizări despre acest eveniment!