Centre de cercetare

centre de cercetare Image Oct 2022

Cum cooperăm cu Centrele de cercetare și academice, Societățile și Asociațiile științifice

 

Complexitatea, durata mare  de timp necesară dezvoltării, riscurile și costurile ridicate fac dificil pentru o companie individuală să reușească să dezvolte produse farmaceutice inovatoare. Acesta este motivul pentru care R&D Angelini cooperează și colaborează cu universități și instituții de învățământ superior pentru a face schimb de cunoștințe, a partaja laboratoare și a defini cele mai bune practici.

Cooperarea este o parte importantă a rețelei științifice complexe de cercetare și dezvoltare, în care oamenii de știință și tehnicienii interacționează în diferite moduri și la diferite niveluri (contact științific, cooperare în cercetare, acorduri de servicii, laboratoare comune, consultanță). Angelini este un jucător cheie în această rețea, cooperând cu spitale, centre de cercetare, Pharma Biotech și CROs (Organizații de cercetare pe baza de contract), atât la nivel național, cât și internațional, pentru a promova inovația.

Câteva aspecte importante ale cooperării Angelini:

ECNP

Angelini cooperează strâns cu rețele de cercetare și grupuri de lucru de prim rang în domeniul tulburărilor SNC pentru a dezvolta și a oferi metodologii și tratamente inovatoare. Aceste rețele includ ECNP și psihiatria ECNP pentru copii și adolescenți.

CERTARA

Angelini Pharma este un partener istoric al Certara, un lider global în biosimulare care lucrează în toate domeniile terapeutice pentru a oferi soluții translaționale de la descoperire până la accesul pacienților și pentru a implementa strategii de dezvoltare a medicamentelor prin intermediul științei cantitative și abordărilor integrate. Cu ajutorul software-ului Simcyp Mechanistic, predicțiile privind performanța medicamentelor din populațiile virtuale, împreună cu modelarea comportamentului medicamentelor în pediatrie, au fost posibile pentru a sprijini activitățile noastre de dezvoltare a medicamentelor.

CERTARA link

PHARMASEA

Angelini Pharma este implicată ca stakeholder al proiectului PHARMASEA, condus de Departamentul de Științe ale Vieții și Mediului al Universității Politehnice din Marche, un proiect european de cercetare ce integrează expertiza internațională pentru a răspunde întrebărilor cheie privind apariția, distribuția, soarta și efectele biologice ale ingredientelor farmaceutice active (API), contaminanți bine cunoscuți ce prezintă motive de îngrijorare emergentă (CEC) pentru ecosistemele marine. Acesta implică 5 instituții de cercetare din 4 țări europene (Italia, Germania, Norvegia și Spania) cu expertiză în chimia mediului, biologie aplicată și ecotoxicologie.

PHARMASEA este înființată prin apelul comun AquaticPollutants 2020 al Cofondului AquaticPollutants ERA-NET (GA nr. 869178). Acest ERA-NET este parte integrantă a activităților dezvoltate de JPI-urile pentru apă, oceane și AMR.

MARCHEBIOBANK

Angelini Pharma este unul dintre partenerii MARCHEBIOBANK, o platformă regională colaborativă finanțată de Regiunea Marche ce implică 14 parteneri din mediul de afaceri și din sectoarele de cercetare implementând activități în domeniul medicinei personalizate cu accent pe medicamente, diagnosticare și noi abordări terapeutice.

Obiectivul general al platformei este de a stabili și stabiliza o colaborare public-privată eficientă și bazată pe sinergie privind medicina personalizată în Regiunea Marche, în special pentru gestionarea bolilor cronice, a bolilor oncologice cu nevoie medicală mare și a bolilor rare. .

Marche BioBank este o inițiativă susținută de Uniunea Europeană - POR MARCHE FESR 2014/2020 - Axa 1, OS 2, Acțiunea 2.1 - Intervenție 2.1.1 - Sprijin pentru dezvoltarea unei platforme de cercetare colaborativă în domeniile de specializare. Aria tematică: „Medicina personalizată, farmacii și noi abordări terapeutice”.