Angelini Industries îl numește pe Jacopo Andreose noul CEO al Angelini Pharma

Angelini Pharma CEO
  • Published: 22 nov. 2022

Angelini Industries anunță numirea lui Jacopo Andreose în funcția de Director executiv al Angelini Pharma, o companie farmaceutică activă în domeniul Sistemului Nervos Central (SNC) și Sănătății mintale, inclusiv Epilepsie și Îngrijirea Consumatorilor, ce face parte din Angelini Industries, un Grup multi-business italian.

Jacopo Andreose, care va prelua funcția din 6 februarie, are o experiență de peste douăzeci de ani în funcții de top management în industria farmaceutică: vine de la Gilead Sciences unde a fost Senior Vice President Intercontinental Region, având responsabilitate directă în Asia, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Est, după ce a lucrat anterior pentru GlaxoSmithKline/ViiV Healthcare, Bristol-Myers Squibb și Abbott, acoperind roluri strategice și operaționale în Italia, SUA, Europa și Asia.

„Suntem încântați să-l urăm bun venit pe Jacopo Andreose, pe care l-am ales pentru vasta sa experiență internațională și cunoașterea aprofundată a sectorului” – au declarat Sergio Marullo di Condojanni și Thea Paola Angelini, respectiv CEO și Vicepreședinte Executiv al Angelini Industries„Noi sunt încrezători că Jacopo va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea și calea de creștere a Angelini Pharma, care de peste un secol a dat prioritate sănătății și îngrijirii oamenilor”.

„Sunt încântat să am ocazia de a deveni parte a Angelini Pharma, o companie care combină tradiția și loialitatea de lungă durată a pacienților și lucrătorilor din domeniul sănătății din Italia și din străinătate, cu un accent puternic pe inovare” – a spus Jacopo Andreose – „Vreau să le mulțumesc lui Sergio și Thea pentru încredere și că pot conta pe sprijinul echipei în timp ce ne continuăm misiunea de a oferi pacienților și celor dragi soluții inovatoare pentru îmbunătățirea sănătății lor și a calității vieții”.

Angelini Pharma face parte din Angelini Industries, un grup multi-business italian prezent în 21 de țări în sectoarele de sănătate, FMCG, tehnologie industrială, vine, parfumerie și dermocosmetică, cu o cifră de afaceri de 1,725 ​​miliarde de euro și 5.800 de angajați, din care peste 4.000. in Italia.

Angelini Pharma este activă în sectorul farmaceutic, unde principalul obiectiv este sănătatea creierului, care include sănătatea mintală și epilepsia, precum și asistența medicală pentru consumatori. Funcționează în 20 de țări și are aproximativ 3.000 de angajați.